Werkgevers

De telefoon staat roodgloeiend... De ene opdrachtgever heb je nog niet neergelegd of de telefoon gaat alweer. Hoe krijg je de planning rond? Ander scenario: je hebt een aantal zieke medewerkers. Dat kun je nu eigenlijk net niet hebben, want de deadline komt steeds dichterbij. Hoe kom je zsm aan goed geschoold en ervaren extra handen?
Buro Emplooi is hierin de oplossing. Wij zijn gewend om snel te schakelen en hebben korte lijntjes als het gaat om het inzetten van de flexibele schil.

Bekijk onze opdrachten

Uitzenden

Heeft u op korte termijn een grote klus die opgepakt moet worden? Of bent u op zoek naar tijdelijke vervanging of een flexibele poule van medewerkers? Buro Emplooi zorgt voor het uitzenden van medewerkers die bij uw organisatie passen.

Wij hanteren strakke en heldere tarieven, na 6 gewerkte maanden zijn de flexmedewerkers kosteloos over te nemen indien gewenst & wij verzorgen de totale uren administratie.

 

Werving & Selectie

Sollicitatiegesprekken nemen veel tijd in beslag. En: vacatures plaats je liever niet online, dat kost je niet alleen een hoop geld, maar zorgt voor veel telefoontjes en vraagt veel tijd. De zoektocht naar personeel is daardoor soms niet eenvoudig. Buro Emplooi neemt die taak graag van je over. Voor een vooraf afgesproken fee gaan we aan de slag met de werving & selectie

Recruitment Services

Ieder bedrijf is verschillend, onze diensten dus ook. Doe je toch liever de sollicitatie gesprekken zelf, maar besteed je onderdelen hiervan toch liever uit zoals het opstellen van een vacaturetekst of functieprofiel. Onze recruitment services kunnen per onderdeel worden ingezet. Recruitment services kunnen ook zijn het tijdelijk ondersteunen van de huidige HR afdeling bij ziekteverzuim of calamiteiten. Of bij speciale vraagstukken als het gaat om de flexibele schil en de HR-afdeling.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Contact

Bel me terug

Hallo daar!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

Buro Emplooi gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.